Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İzmit Protestan Kilisesi görevlisine suikast hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 9 kişiyi gözaltına aldı.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmit Çukurbağ Mahallesi Mehmet Akif Sokak'ta uzun süredir faaliyet gösteren, İzmit Protestan Kilisesi görevlisi E.K.'ye suikast düzenlemeye hazırlanan 9 kişiyi gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre polis, bir süredir kilise görevlisi olan E.K. hakkında bilgi toplayan 9 kişilik bir grubu takibe aldı. Grup üyelerinden birinin Hristiyan gibi kiliseye gidip ayinlere katıldığı da belirlendi.
Kilise görevlisinin hangi saatlerde girip çıktığını, nerede oturduğunu ve benzer bilgilerini tek tek toplayan gruba yönelik polis ekipleri önceki gün operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İzmit'te bulunan Protestan kilisesi daha önce zaman zaman taşlanmıştı ancak kilise görevlilerine karşı herhangi bir saldırı gündeme gelmemişti.
(NA-MA-Y)

16.01.2013 12:17:30 TSI

Editör: Wan Haber