Koaceli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Mali Büro Amirliği Ekipleri düzenledikleri 2 ayrı operasyonda toplam 142 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişiden biri tutuklanırken 3 kişi serbest kaldı.
Alınan bilgiye göre, mali büro ekipleri, Karamürsel'den İzmit'e seyir halinde olan bir kamyoneti durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada havlu kağıt ve peçetelerin arasına zulalanmış şekilde toplam 67 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan M.Ş. isimli şahıs, işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mali Büro Amirliği ekipleri Kandıra'da şüphelendikleri iki aracı durdurdu. Kereste yüklü her iki kamyonet içerisinde yapılan aramada kerestelerin arasına zulanamış şekilde 75 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kamyonet sürücüleri A.Y. ve Ö.S. ile yanlarındaki R.E. isimli şahıs gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan R.E. ile Ö.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(NA-MA-Y)

31.01.2013 15:22:10 TSI

Editör: Wan Haber