Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar neticesinde hayat kaynağı olan su artık musluktan içiliyor. Büyükşehir tarafından 2004 yılından bu yana toplam 3 bin 367 kilometre içmesuyu hattı yapılırken kaynaklardan elde edilen suyun kalitesini artırmak için de 6 adet içmesuyu arıtma tesisi faaliyete geçirildi.
6 adet içmesuyu arıtma tesisinin yapımı da devam ediyor. Kayıp kaçakla mücadele ve içmesuyu yenileme çalışmalarıyla su kesintisi tarih oldu. Kocaeli sakinlerine tertemiz, kaliteli su sağlamak üzere işletmeye alınan arıtma tesisleriyle şehir merkezi gibi köylerde vatandaşlar tertemiz suyla buluşmanın keyfini yaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleceği de planlayarak sonraki nesillerin su sıkıntısı yaşamaması için hazırladığı projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda çalışmalarına başlanan Kandıra Namazgâh Barajı, bölgenin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak.
Tamamını Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile inşa edilen Kandıra Namazgâh Barajı, Kandıra, Derince ve İzmit'teki 259 köy ve mahallenin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak. 25 milyon metreküp kapasitesi bulunan tesisten alınan su 12 kilometre uzunluğundaki çelik boru ile Antaplı-Dudutepe İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne terfi edilecek. Tarımsal sulamada da kullanılacak olan baraj elektrik de üretecek.
(MA-MA)

23.01.2013 11:22:44 TSI

Editör: Wan Haber