Özel Serhat İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İdil Aleyna Bilici, 23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremin ardından eğitimine devam etmek amacıyla Kocaeli’ye gitti. Burada Özel Erkul İlköğretim Okulu’na kaydını yaptıran İdil Aleyna Bilici, yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) aldığı 497 puanla Kocaeli’nde 32’nci olurken Türkiye’de de ilk 4 bin öğrenci arasına girmeyi başardı. Sadece İngilizcede 1 yanlışı bulunan öğrenci, ilk tercihleri arasında bulunan Mersin Yahya Akel Lisesi’ne kayıt yaptırdı.


Bilici, aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin SBS’de ilk 100 öğrenci arasına girenlere verilen bisiklet ödülünün de sahibi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kargo ile Van Valiliği’ne gönderilen bisiklet, öğrencinin babası Nurettin Bilici’ye Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından teslim edildi. Makamında baba Bilici’yi kabul eden Vali Karaloğlu, iyi bir evlat yetiştirdiği için kendisini kutladı.


Baba Nurettin Bilici ise, deprem sonrasında kızının eğitimine devam ettiğini ve kendilerine büyük yardımları olan Kocaeli Özel Erkul İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber