Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağı bir köyde kar nedeniyle içinde yüzlerce koyun ve keçi olan ağıl çöktü. Çökme sonrası yaklaşık 100 hayvan telef oldu.
Kirazpınar köyünde Adem Sülün'e ait ağıl gece yoğun kar nedeniyle çöktü. Sabah ağıla gelen Sülün, gördüğü manzara karşısında şoka girdi. İçinde keçi ve koyunlardan oluşan 250 hayvanın bulunduğu ağılın çökmesi sonucu yaklaşık 100 hayvan telef oldu. Sülün, ağıldan sağ kalan hayvanları köydeki başka ağıllara götürdü.
Olayın duyulmasının ardından Kandıra Tarım İlçe Müdürü Basri Uslu köye gelerek, hasar tespit çalışmalarında bulundu. Uslu, üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını belirterek, hasar tespitinin ardından mağduriyetin giderilmesi için rapor tutacaklarını belirtti.
Ağıl sahibi Adem Sülün ise, ağılında koyun ve keçi olmak üzere 250 hayvanın bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Henüz hasar tespiti yapamadık ancak yaklaşık 100 hayvanın telef olduğunu tahmin ediyoruz. Diğer hayvanları komşularımızın ağıllarına götürdük."
Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sırasında, telef olan hayvanları köpeklerin parçalayarak yediği görüldü.
(UU-HO-Y)

09.01.2013 17:20:21 TSI

Editör: Wan Haber