Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Antakya'dan gelen belediye başkanlarıyla Derince Çınarlıdere'de yürüdü. Kocaeli'nin doğal güzelliklerine ve burada hayata geçirilen belediyecilik örneklerine hayran kaldıklarını söyleyen Antakyalı belediye başkanları, ''Buraya işi ustasından, İbrahim başkanımızdan öğrenmeye geldik. Kocaeli, bizim için rol model olacak'' dedi.
Yeni yasayla Büyükşehir statüsü kazanan Hatay'dan ilimize gelen heyet, hafta sonunda Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte Derince Çınarlıdere Mesire Alanı'nda yürüdü. Yürüyüşe Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Yayladağı Belediye Başkanı M. Kemal Dağıstanlı, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile belediye meclis üyeleri ve mühendislerden oluşan heyet katıldı.
Kocaeli'nin dört bir köşesinden gelen sporseverlerin de hazır bulunduğu programa Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile ünlü televizyoncu Tayfun Talipoğlu da katıldı. Isınma hareketleriyle başlayan yürüyüş öncesinde katılımcıları selamlayan Antakya Belediye Başkanı Savaş, Büyükşehir yöneticileriyle Başkan Karaosmanoğlu'na kendilerini en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür etti.
Başkan Karaosmanoğlu'nun Kocaeli genelindeki belediyecilik çalışmalarının yanı sıra haftanın üç günü halkla birlikte gerçekleştirdiği sağlıklı yaşam yürüyüşlerini de kendilerine örnek alacaklarını söyleyen Savaş, ''Geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirmek adına Kocaeli'nde halk sağlığına verilen önem bizi çok etkiledi. Başkanımız Karaosmanoğlu, hizmetleriyle ve sizin desteğinizle dik yürüyor. Arkasında siz varsınız. Biz de güzel şeyleri kendimize örnek alıyoruz'' ifadesini kullandı.
Sırasıyla söz alan Antakyalı belediye başkanları da, Kocaeli'nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kırıkhan Belediye Başkanı Sakman, ''Büyükşehir sürecinde işi ustadan, İbrahim ağabeyimizden öğrenmeye geldik'' şeklinde konuştu. Portakal diyarından Kocaeli'ne selam getirdiklerini söyleyen Dörtyol Belediye Başkanı Keskin, ''Misafirperverliğiniz için size teşekkür ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir'deki uygulamaları örnek alıp, bunları kentimizde uygulamak istiyoruz'' açıklamasını yaptı.
Hatay'dan ilimize gelen belediye başkanlarını ve heyeti bir kez daha selamlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nde sağlıklı yaşamak, geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. O nedenle 7'den 70'e buradayız. Kentlerimizin kalkınması adına şehrimize misafir gelen belediye başkanlarımızla güzellikleri paylaşıyoruz, bundan sonra da paylaşmaya hazırız'' yorumunu yaptı. Derince Belediye Başkanı Alemdar ise Antakya heyetini misafir etmekten duydukları memnuniyeti vurguladı ve yürüyüş boyunca konuk belediye başkanlarıyla yakından ilgilendi.
(MA-MA)

10.02.2013 14:01:49 TSI

Editör: Wan Haber