Gerçekten kurtardıkmı kobaniyi? Yada kurtarma niyetimiz var mıydı? Yada Kobani‘yi bahane edip kendi kişisel emellerimizimi gerçekleştirdik?

Bu soruların herkese göre farklı bir cevabı var. Alkış tutanda var bu zulme, tepki gösterende. Herkese göre farklı karşılanıyor. Nitekim bu olayda çocuklar ölüyor yada yetim kalıyor, binlerce insan yaşama korkusuyla vatanını terk ediyor ve bunu bile rant haline getirmeye çalışan insanlarımız yüzünden hiçbir çözüm üretemiyoruz.

Bilinmelidir ki; “Dini, dili, ırkı, rengi, kökeni ne olursa olsun hiçkimsenin yaşama hakkı elinden alınamaz. Hele ki elinden hakkı alınan zararsız ve hiçbirşeyden habersiz çocuklar ise bu zulüm ve vahşetten başka hiçbir şey değildir. “Alkış tutanlar yada IŞID terör örgütünü destekleyenler mi demeliyim bilmiyorum ama sırf etnik kökenleri ve siyasi görüşleri farklı die bir halkın katledilmesine göz yumuyorlarsa bunun ne müslümanlık ne de insanlıkla hiçbir alakası yoktur. IŞID terör örgütü sempatizanlarının yaptıkları tabiki doğru değil. Fakat Kobani için, bir halkın zulme uğramasını kınamak için kendi halkına zulmedenler doğrumu yapıyor? Hiç alakası olmamasına rağmen Kobani için diyip işyerlerini ve araçları yakanlar doğrumu yapıyor? Kimse bunların Kobani’ye bir yararı olduğunu söyleyemesin çünki hiçbir yararı olmadığını taş atan çocukta, halkı galyana getirenlerde, kürt milletvekilleride gayet iyi biliyor.

Biz kendi kendimize zulüm ederek zulme karşı duruyoruz. Kendi esnafımızın kendi halkımızın malını ve canını tehlikeye atarak ve kendi halkımıza zarar vererek zulme karşı duruyoruz. İşyerleri yada araçları yanan insanlar Kobani’ye üzülmedi mi sanıyoruz? Kardeşlerimizi başka kardeşlerimize zarar vererek korumaya çalışıyoruz.

Ne yararı oldu ?

Ne fayda sağladı sokak olayları Kobani’ye? Yada yakılan araçlar, kundaklanan işyerleri, yağmalanan marketler Kobani için miydi? Bunlar Kobani‘de akan kanı durdurmaz ve bunların Kobani ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Sadece canımız kırmak dökmek istedi ve kırıp döktük ve şimdi Kobani’de ki olayların bedelini yine yöre halkı ödeyecek, yine esnafımız kan ağlayacak. Van ekonomisinin can çekiştiği bu günlerde bir tekmede biz vurduk van esnafına. Yazık ettik, “Kaş yapalım derken göz çıkardık.”

Bizim sorunumuz şu ki aslında biz oturup konuşmayı bilmiyoruz. Biz bir konuda kendimizi şiddetle ifade etme yolunu seçiyoruz. Hiçbirşey yapmadan bile Kobani’ye yardım edebilirdik aslında sadece evimizde oturup dışarı çıkmadan bile. Bunu hukuki yollardan hükümete baskı yaparak yada STK’lar ile kampanyalar düzenleyerek başarabilirdik.  Van’a zarar vermek yerine, Van’ı harabeye çevirmek yerine bunları yapabilir, hatta sırf şımarıklığımızdan kırıp döktüğümüz Van’a yapılan tadilat masraflarını Kobani’ye yardım olarak bile kullanabilirdik. Ama biz yıkmayı yapmaya tercih ettik, binlerce kişinin canını ve malını tehlikeye atarak kendi halkımızı savunmaya çalıştık ve gerçekten yanlış yaptık.