Edremit Belediyesi’nin düzenlediği turnuvanın final maçı, Van Şehir Stadyumu’nda yapıldı. 50 futbol takımının katıldığı turnuvanın finaline kalan Roboski ve Şehit Bagok futbol takımları karşı karşıya geldi. HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve ilçe örgütü eş başkanları ile yöneticileri, DBP Van il, ilçe örgütü yöneticileri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celal Bartu, Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Faruk Demir, sivil toplum örgütü temsilcileri, Van’da yaşayan Kobanili ailelerin de izlediği final maçını Şehit Diyar Bagok Futbol Takımı 3-1 kazandı. Final maçının ardından düzenlenen şenlikte konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, Kürt halkının Kobani’de vahşi IŞİD çetelerine karşı büyük bir direniş ortaya koyduğunu söyledi. Edremit Belediyesi olarak Kobani’de yaşanan direnişi ve mücadeleyi yaşamın her alanına taşımak ve yaşatmak adına ‘Kobani ile Dayanışma Futbol Turnuvası’ düzenlediklerini ifade eden Sayan, Kobani’de ise IŞİD çetelerine karşı YPG, YPJ ve Kürt güçlerinin amansız bir direniş sergilediklerini kaydetti. 26 Ocak günü Kobani’de büyük mücadelenin tarihi zafere ulaştırıldığının tüm dünyaya duyurulmasının herkeste büyük bir mutluluk oluşturduğunu söyleyen Sayan, Edremit Belediyesi olarak final maçını Kobani zaferinin ruhuna denk düşecek şekilde halkla beraber kutlamayı amaçladıklarını ve bu temelde de şenliğe katılan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.


HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi de, Kobani direnişini yaşamsallaştırmak adına ‘Kobani ile Dayanışma Futbol Turnuvası’ adı altında düzenlenen etkinlik dolayısıyla Edremit Belediyesi’ni tebrik ettiklerini söyledi. Dilekçi, Kobani’de Kürt halkının kazanımlarına hunharca saldıran vahşi IŞİD çetelerinin onurlu direniş karşısında hezimete uğradıklarını dile getirdi.


Konuşmaların ardından turnuva kapsamında ilk üçe giren takımlara kupa ve ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Van MKM sanatçıları sırasıyla sahne aldı. MKM’li grupların seslendirdiği şarkılarla halay çeken kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.

2-156.jpg

3-179.jpg

4-143.jpg

Editör: Wan Haber