Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na saldırılarını protesto eylemlerinde 4 gün içinde 37 kişi hayatını kaybetti.

Dün akşam Antep’te iki farklı mahallede gerçekleştirilen Kobani eylemlerine düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Bingöl’de ise Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu yaşamını yitirdi.

Genç ilçesi yakınlarında da iddiaya göre durdurulmak istenen bir araçtan polise ateş açıldığı, çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da Kobani protestoları sırasında yaralanan Cumali Güneş ve dün akşam düzenlenen eylemde Murat Dağ yaşamını yitirdi.

6 Ekim’de başlayan protesto eylemlerinde bugüne kadar Diyarbakır’da 12, Bingöl’de 6, Mardin’de 6, Siirt’te 4, Antep’te 4, Van, Muş, Batman, İstanbul ve Adana’da birer kişi çatışmalarda ya da polis müdahalesi sonucu öldürüldü.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Diyarbakır: Cumali Güneş, Murat Dağ, Turan Yavaş, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Hüseyin Ahmet Dakak, Mahmut Enes, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahsun Çoban, Uğur Özbay (19), Baver Şeyhanlıoğulları (18)

Mardin: Sinan Toprak (18), Bilal Geze (29), Mehmet Erdoğan (22), Fehad İbrahim Elduveric (45), Abdullah Muhammed Latif (43), Abdülkerim Seyhan

Siirt:  Yusuf Çelik (17), babası Necmettin Çelik (45), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19), Kamil Taş (28)

Adana: Ahmet Albay (65)

Muş: Hasan Buksur (25)

Batman: Emrah Demir (23)

Van: Hamit Caner (55)

Antep: Süleyman Balcı (15), Sevgi Alıcı (16), Ömer Uçeker (27) ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi

Bingöl: Atıf Şahin, Hüseyin Hatipoğlu ve çatışmada yaşamını yitiren ve ismi öğrenilemeyen dört kişi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Twitter hesabından duyurduğuna göre, İzmir’de silahla yaralanan Ekrem Kaçaroğlu’nun tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. (imc tv)

Editör: Wan Haber