KOBANÊ - Bölgedeki ANHA muhabirleri, Kobanê'de IŞİD çeteleriyle YPG savaşçıları arasında dün geceden beri süren çatışmaların bu saat itibariyle çok şiddetlendiğini bildirdi.

Özellikle doğu cephesinde artan şiddetli çatışmaların güneye de sıçradığını, Batı cephesinde de yeni saldırı hazırlıkları olduğunu bildiren alandaki muhabirler, bugün sabah saatlerinden itibaren çetelerin Mürşitpınar sınır kapısına saldırmaya başladığına dikkat çekti.

Sınır kapısına saldıran çetelerin burayı da ele geçirerek kente insani yardımı tümden kesmeyi ve kenti dört bir taraftan kuşatmayı planladığı bildirildi.

SİVİLLER TEHLİKEDE

Kanton Hükümeti yetkililerinin verdiği bilgilere göre Kobanê'nin dışa açılan tek kapısı da kapatılırsa kentteki binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Kobanê Kanton Yönetimi Sözcüsü Mahmud Beşar, Kobanê halkının her koşul altında direnişini sürdüreceğini, ancak güvenlik nedeniyle köylerini boşaltarak kent merkezine yerleşen binlerce sivilin insani yardıma muhtaç olduğuna vurgu yaptı.

Ambargo ve kuşatma altında bulunan Kobanê'deki sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılamadığına dikkat çeken Beşar, Kürdistani ve uluslararası kurum ve kuruluşlara insani yardım çağrısında bulundu.

Beşar, “Binlerce yurttaş güvenlik nedeniyle her şeylerini bırakarak kent merkezine geldi. Kobanê de ambargo ve kuşatma altında olduğu için yaşamsal ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu nedenle sivil halka yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.

Kürdistan ve dünya kamuoyuna acil insani yardım çağrısında bulunan Beşar, “Kobanê halkı aç ve susuz da kalsa direnişini sürdürecektir. Ancak tüm Kürdistan halkı, dostları ve uluslararası insani kurum ve kuruluşların da sorumluluk duygusuyla hareket ederek, acil yardımda bulunması gerekiyor” diye belirtti. 

Editör: Wan Haber