Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu ve birliğe bağlı oda başkanları Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Cuma Sağlam'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan KMESOB Başkanı Kuybu, kentte 35 bin esnafın faaliyet gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ancak bunun getirisinin tam olarak esnafa yansımadığını kaydeden Kuybu, şöyle konuştu:
"Bizler esnaf olarak vergi vermekten kesinlikle şikayetçi değiliz, ancak para kazanamadığımız da bir gerçek. Eziliyoruz. Oysa bizler, dürüst esnaflar olarak devletimizin hizmetkarıyız. Dedim ya, buna rağmen devletimizin imkanlarından yeteri kadar yararlanamıyoruz. Kendi çabalarımızda ayakta durmaya çalışıyoruz. Bizler bugüne kadar vergi dairesi başkanlarımızla çok iyi ilişkiler içinde olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz, her zaman yanınızdayız."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlam ise Kahramanmaraş'ın güvenilirliğini ve sadakatini her yönüyle takdir ettiğini belirtti. Verginin önemli bir kavram olduğunu hatırlatan Sağlam, "Devletin fonksiyonlarını yapabilmesi için ciddi bir gelire ihtiyacı var. İşte bu geliri de vergi idareleri toplamakla yükümlüdür. Bizler bu işi yapmaya çalışıyoruz. Bu çok hassas bir denge ve vatandaşa zulüm etmeden yapmak çok önemli bir görevdir. Kırmadan, dökmeden vatandaşı bilgilendirerek, tatlı sözle güler yüzle ve incitmeden vergi toplamak çok önemlidir" diye konuştu.
KMESOB Başkanı Kuybu, ziyaretin anısına Sağlam'a plaket takdim ederek, esnafın problemlerini içeren bir dosya sundu.
(YUT-Y)

29.01.2013 14:51:04 TSI

Editör: Wan Haber