Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu (MYO) tarafından 'Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu' konferansı yapıldı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan 'Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu' konferansına Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Pınarhisar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, konferansta; Türkiye'deki turizm türlerinin gün geçtikçe çoğaldığını ve yeni oluşturulan turizm çeşitlerinin de büyük rağbet gördüğünü söyledi.
Türkiye'nin dünya turizminde önemli bir paya sahip olduğunu belirten Aykaç;
" Trakya bölgesinin turizm açısından nasıl bir potansiyele sahip olduğunu belirlemek, bunu net olarak ortaya koymak önemli. Bu potansiyelden nasıl yararlanacağımızı ele almak ve çözüm yollarını bulamak ayrıca önemli. Turizm bakımından Türkiye'nin değişik bölgeleri ön plana geçti ve dünya ile karşılaştırıldığı zaman bu bölgelerin turizmden büyük bir pay aldığı apaçık ortada. Türkiye, dünya turizminde önemli paya sahip. Türkiye'de değişik turizm türleri gelişiyor ve onlarda rağbet görüyor. Gittikçe turizm türleri çeşitleniyor ve artıyor. Turizmi ele almazda değişik yönleriyle eleştirmezsek, talep etmez, istemez ve zorlamazsak gelişmenin olması mümkün değil. Bir konuda adım atmak istiyorsak ve gelişme olsun istiyorsak bunun alt yapısını hazırlamamız lazım. Yolu bataklıktan kurtarıp, stabilize hatta asfalt haline getirmemiz lazım. Önce fikir ve düşünce bakımından insanların, bölgemizin ve buraya yatırım yapacak olan insanların görüşlerini almamız lazım. Onların ilgilerin ve dikkatlerini buraya yöneltmek lazım. Buda başlangıç aşaması belki ama bir gayrettir. Belli bir aşamalardan geçerek ancak bir yol kat etmiş olabiliriz. Bu yolun epey başlarındayız. Bu yolda biran önce ilerlememiz gerekiyor" dedi.
Aykaç'ın ardından 'Şehir Turizmi ve Şehir Destinasyonu' konferansına katılan Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Turob Genel Sekreteri Faruk Boyacı, turizm açısından şirket olarak yapılan çalışmaları anlattı.

18.12.2012 16:54:54 TSI

Editör: Wan Haber