KKTC'de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), bugün Lefkoşa'da Maliye Bakanlığı önünde protesto yaptı. Protesto sırasında Bakanlığın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)'e olan borcundan dolayı elektriğini kesmek isteyen El-Sen çalışanlarına polis müdahale etti.
KKTC'de özelleştirilecek kurumların başında bulunan elektrik kurumu ile hükümet arasında ipler giderek geriliyor. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), bugün Lefkoşa'da Maliye Bakanlığı önünde protesto yaptı. Protesto sırasında Bakanlığın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)'e olan borcundan dolayı elektriğini kesmek isteyen El-Sen çalışanlarına polisin mani olmaya çalışmasından ötürü polisle çalışanlar arasında kısa süreli arbede yaşandı.
EL-SEN BAŞKANI CESURER: "NE PAHASINA OLURSA OLSUN BAKANLIĞIN ELEKTRİĞİNİN BUGÜN DEĞİLSE YARIN KESİLECEK!"
Arbede sırasında Maliye Bakanlığı'nın giriş kapısı zarar görürken, El-Sen çalışanları, Bakanlığın elektriğini kesemeden protestoyu sonlandırdı. El-Sen, "ne pahasına olursa olsun Bakanlığın elektriğinin bugün değilse yarın kesileceğini" kaydetti.
PROTESTODA KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın sarf etttiği elektriğin bedelini ödemediğinden dolayı elektriğini kesmek istediklerini, ancak polis engeliyle karşılaştıklarını ifade ederek bunu eleştirdi ve polisin hangi kanuna göre bunu yaptığını sordu.
Cesurer, devletin Kıb-Tek'e 170 milyon TL borcu olduğunu, bunu ödemediğini ve hem halkının daha pahalı elektrik kullanmasına sebep olduğunu hem de kurumu zarara uğrattığını savunarak, vatandaşın borcu olduğunda elektriğinin hemen kesildiğini, ancak polisin engellemediğini kaydetti.
Birikmiş borcu olan tüm devlet, özel, otel ve belediyelerin elektriğinin ne pahasına olursa olsun kesileceğini ifade eden Cesurer, bugün Maliye Bakanlığı trafo merkezine kilit vurulduğunu gördüklerini ve bunun hangi yetkiye göre yapıldığını sordu.
Cesurer, Maliye Bakanlığı'nın bugün değilse yarın haber vermeden elektriğinin kesileceğini, bugünkü protestonun mesaj vermek için yapıldığını ifade ederek, ülkenin talimatlara göre değil, yasalara göre yönetildiğini, kendilerinin de yasalara göre çalıştığını söyledi. Protesto esnasında diğer bölgelerde elektriklerin kesildiğini ifade eden Cesurer, çalışanların görevini yaptığını, hızla protestoların dozunu artıracaklarını ifade ederek, halkın malı olan kurumlara sahip çıkmasını istedi.
(CTŞ-ÖK-D)

17.12.2012 16:17:55 TSI

Editör: Wan Haber