KKTC'de örgütlü Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)'in "vatandaşlık politikaları sebebiyle asli görevlerini yerine getiremedikleri" gerekçesiyle aldığı karar uyarınca doktorlar yarından itibaren polikliniklerde vatandaşlık muayenelerini yapmayacak ve her doktor 25'in üzerinde hasta bakmayacak.
Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu'na gönderdiği ve basına da açıkladığı yazıda, son aylarda polikliniklere başvuran hastaların, vatandaşlık muayeneleri nedeniyle muayene olamadan ayrılmak zorunda kaldığını iddia etti. KKTC vatandaşlığı alacak kişilerin sağlık heyet muayenesinden geçmesi gerekiyor.
Şeherlioğlu, "Hekimler, hükümetin vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevleri olan hasta muayenelerini yapamaz duruma gelmişlerdir. Bu politikaları halkımızın iradesine ve hekimlerin hasta bakma haklarına saldırı olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Şeherlioğlu, bu uygulama sendikayla görüşülerek yeniden düzenlenene kadar yarından itibaren tüm polikliniklerde vatandaşlık muayenelerinin yapılmayacağını, hekimlerin 25 hasta üzerinde hastaya bakmayacağını kaydetti.
KKTC'de birçok kurum, kuruluş ve muhalefet partiler "Kıbrıslılar'ın azınlığa düşürüldüğü gerekçesiyle "özellikle Türkiyeliler'in vatandaş yapılmasına karşı çıkıyor.
(CTŞ-ÖK-D)

06.01.2013 15:16:36 TSI

Editör: Wan Haber