KKTC Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde yapılan ancak parti başkanlığı konusunda mahkemelik olan iktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı ile ilgili ara emrine itirazı reddetti.
Anayasa Mahkemesi konumunda olan Yüksek Mahkeme, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük'ün, "söz konusu davanın esasının devamı süresince başkanlık yetkilerini kullanamaması yönündeki ara emri kararını" onaylandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi, UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif'in, itirazı üzerine "İrsen Küçük'ün genel başkanlık yetkilerinin durdurulması" istemini haklı bulmuş ve ara emri kararıyla Küçük'ün tüm genel başkanlık yetkilerini durdurmuştu.
Yüksek Mahkeme, bugün saat 09.30'da toplandı ve Yüksek Mahkeme Yargıcı Narin Ferdi Şefik istinaf kararını okudu. Kararın okunması sırasında UBP Milletvekilleri Ahmet Kaşif ile Zorlu Töre de mahkeme salonunda hazır bulundu.
Kaşif'in avukatı Fuat Veziroğlu, mahkemeden çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine "İrsen Küçük'ü yetkilerini kullanmaktan men eden emir yürürlükte" dedi. Veziroğlu, gerekli açıklamaları ofisinde yapacağını söyledi.
Küçük'ün avukatı Ergin Ulunay ise, bir muhabirin sorusu üzerine, istinaflarının bir kısmının reddedildiğini belirtti. Ulunay, "Genel başkan seçilmiş olduğuyla ilgili alt mahkemenin vermiş olduğu durdurma emrini iptal etti ama genel başkan olarak dava bitene kadar yetkilerini kullanmayacak" dedi.
Ergin Ulunay yaptığı açıklamada "Karardan çıkan bir diğer gerekçe ise, alt mahkeme sadece bu divan kararının geçerliliği ya da geçersizliği üzerinde karar üretebileceği, ikinci tur oylama yapabilmesi için bir emir veremeyeceği doğrultusundadır bizim kanaatimiz" şeklinde konuştu.
(CC-Eİ-Y)

21.12.2012 20:56:10 TSI

Editör: Wan Haber