KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lefkoşa'da dün hayatını kaybeden Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Atlar'ın Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen cenaze merasimine katıldı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, hükümet adına cenazeye katılan Maliye Bakanı Ersin Tatar'ı Antakya Havaalanı'nda KKTC'nin Mersin Konsolosu Zalihe Erden ve Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan karşıladı. Cenaze kortejine Antakya'dan Reyhanlı'ya kadar emniyet yetkilileri de eşlik etti. Jandarma ve emniyet yetkililerinin güvenlik önlemi aldığı Reyhanlı'da cenaze önce Abdullah Atlar'ın doğduğu Mehmetbeyli köyüne götürüldü.
Cenaze töreninde, Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın yanısıra, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, çok sayıda yetkili Abdullah Atlar'ın KKTC'den gelen yakınları, Hatay'daki akrabaları hazır bulundu. Cenaze namazının kılınmasının ardından Abdullah Atlar, Reyhanlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Ersin Tatar'ı telefonla arayarak yoğun programı nedeniyle cenazeye katılamadığını belirtti ve Atlar'ın ailesine başsağlığı diledi.
TATAR: "KKTC'Yİ VATAN BİLDİ"
Maliye Bakanı Ersin Tatar, Abdullah Atlar'ın ne kadar çok sevildiğinin bu acılı günde bile yeniden gözler önüne serildiğini belirterek, "Abdullah Atlar, bizzat benim de çok yakın dostlarımdan birisiydi. 27 yıl önce 1986'da geldiği KKTC'yi vatan bilmiş, ülkesine hizmet etmiş, hayırlı evlatlar yetiştirmiş çok değerli biriydi" dedi. Atlar'ın ölümünün kendileri için çok erken ve büyük bir kayıp olduğuna işaret eden Bakan Tatar, "Tüm ailesine, sevdiklerine ve genelde de tüm Hataylılara yeniden başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun" şeklinde konuştu.
(MG-CTŞ-Y)

06.01.2013 15:50:25 TSI

Editör: Wan Haber