KKTC Kurucu Reis-i Cumhuru Rauf Raif Denktaş, vefatının birinci yıldönümünde mezarı başında merasimle yâd edildi. Merasime Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve pek çok üsr düzey temsilci katıldı.
Merasime devlet ve hükümet mercileri ile müessese ve kuruluş yetkilileri, ailesi ve vatandaşlar katıldı. Merasimde protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayrakların göndere çekilmesi, sonra yarıya indirilmesi yer aldı. Hususi defterin imzalanmasından sonra ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir konuşma yaptı.

EROĞLU: "O KIBRIS SEVDALISI, TÜRKLÜK ŞUURU ÇOK YÜKSEK, EGEMENLİK, BAĞIMSIZLIK TUTKUNU ANAVATAN TÜRKİYE'YE YÜREKTEN BAĞLI BİR LİDERDİ"
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın destansı hayatını, Kıbrıs Türkü için başardıklarını, eserlerini anlatmak için onlarca kitap, saatlerce süren belgesellerin az geleceğini belirtti.
Eroğlu, Rauf Denktaş'ı en kısa bir şekilde anlatması istenmesi halinde şöyle anlatabileceğini ifade etti:
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, 1. ölüm yıldönümünde Lefkoşa Cumhuriyet Parkı'ndaki mezarı başında düzenlenen resmi törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, "O Kıbrıs sevdalısı, Türklük şuur çok yüksek, egemenlik, bağımsızlık tutkunu siyasi dehası hayli parlak, Kıbrıs Türk halkını toplum noktasından alıp, devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan, Anavatan Türkiye'nin Kıbrıs Türkleri için önemini çok iyi bilen, Anavatan Türkiye'ye yürekten bağlı bir liderdi" dedi.
(AB-CTŞ-D)

13.01.2013 16:42:12 TSI

Editör: Wan Haber