Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin içme suyu ihtiyacı Anamur Alaköprü Barajı'ndan karşılanacak. Alaköprü Barajı sadece KKTC'nin değil bir çok il ve ilçeninde su ihtiyaçlarına deva olacak. Alaköprü Barajı 10 bin metreküp hacmine sahip.

Baraj yapımı nedeniyle sular altında kalacak bazı mahallelerin sakinleri; olay yerinde eylem yapabilirler ihtimaline karşın çok sayında emniyet birimi kapakların indirildiği törende yer aldı.

Kapakların indirilmesine ve su tutulmaya başlamasına karşın Akine, Ormancık ve Sarıağaç mahallesi sakinleri eylemde bulunmadılar.

KKTC ve DSİ Bayraklarının dalgalandığı törende; Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe; vatandaşların sorunları ile bire bir ilgilendi.

Törende yer alan Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt ile birlikte DSİ Genel Müdür Yardımcısı olan Güven Karaçulha; kapakların kapatıldığı bölgeye herhangi bir olaya mahal vermemek için gitmediler.

Alaköprü Barajı; Anamur’da Dragon Çayı üzerinde temelden 93 metre yükseklikte bulunuyor. KKTC’ye su aktarılmasının yanı sıra Anamur İlçe merkezi, Akine, Ormancık, Güneybahşiş, Ovabaşı, Köprübaşı, Malaklar, Karalarbahşiş, Emirşah, Evciler, Çarıklar, Bozdoğan, Karaisalı, Akcami ve Narince Mahalleleri’ne ait olan toplam 3 bin 293 hektar tarım arazisini sulayacak. Alaköprü Barajı’nda depolanan suyun 75 milyon metreküplük kısmı, KKTC tarafındaki Geçitköy Barajı’na aktarılmak üzere bin 500 milimetre çapında ve 22 kilometre uzunluğunda düktil demir boru hattıyla 10 bin metreküp hacmindeki Anamuryum Dengeleme Deposu’na iletilecek.

Editör: Wan Haber