Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a gelen KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs açısından 2012 yılını değerlendirdi. Küçük, "Ekonomik projelerle, alt yapı ve yol çalışmalarıyla dolu dolu bir yıl geçirdik. Yaptığımız hazırlık çalışmalarıyla 2013 yılının daha yuğun geçeceğini düşünüyorum" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için İstanbul'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Kıbrıs açısından 2012 yılını ve 2013 yılı ile ilgili hazırlıklarını değerlendirdi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük "Ekonomik projelerle, alt yapı ve yol çalışmalarıyla dolu dolu bir yıl geçirdik. Yaptığımız hazırlık çalışmalarıyla 2013 yılının daha yuğun geçeceğini düşünüyorum.Yeni ekonomik program Ankara'da imzalandı.Verimli bir yıl geçecek" diye konuştu.
Başbakan'la yapacağı görüşme hakkında da bilgi veren Küçük, "2012 yılında birkaç kere Başbakan'la bir araya gelme fırsatım oldu. Bu görüşmelerde ekonomik programlar, su ve elektrik projeleri hakkında konuştuk. Bugünkü görüşmemizde Ana vatandan Kıbrıs'a ulaşacak elektrik projesi bugünkü görüşmelerimizin ağırlığını teşkil edecek. Bu yılın en son görüşmesini yapacağız çalışmaları bir kez daha gözden geçirip 2013 yılındaki öngörülerimizi paylaşmış olacağız" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Kıbrıslı Rumlar için; "Eğer Türkiye'den yardım bekliyorlarsa, biz biliyorsunuz kendilerini tanımadığımız için bizimle direkt muhatap olamazlar. .. KKTC'ye başvururlarsa, Sn. Başbakan İrsen Küçük de o talepleri bize aktarmayı uygun görürse, o zaman değerlendiririz" sözünün sorulmasın üzerine Küçük şunları söyledi;
"Rum kesiminin Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talepleri olursa buna aracılık yapacağımızı söyledim. Fakat bu güne kadar herhangi bir başvuru gerçekleşmemiştir. Gerçekleşmesi durumunda bunu memnuniyetle Ankara'ya iletirim."
(TC-ET-Y)

31.12.2012 15:35:25 TSI

Editör: Wan Haber