KKTC Başbakanı İrsen Küçük, bugün öğle saatlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a gitti.
Başbakan Küçük, bugün saat 17.00'de yapılacak görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Başbakan, açıklamasında, şunları kaydetti:
"Bugünkü buluşmamızda, yaşanan yılın ve yeni yıla ilişkin beklentilerimizin karşılıklı değerlendirme yapma fırsatı bulacağız. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bugün gibi çok özel bir gününü şahsımda KKTC Devleti'nin ve halkımızın aydınlık yarınlarına ilişkin çalışmalara ayırması, iki ülke ilişkilerinin derinliğini, samimiyetini göstermesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Kaldı ki, kendini devletine ve halkına hizmete adayan devlet adamları için hizmette 365 günün birbirinden farkı, ayrımı olamayacağını bu buluşma ortaya koymaktadır. Şahsım, hükümetim ve halkım adına Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunarım.
Bilindiği gibi, 2013-2015 dönemini kapsayan Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş programı ile birlikte, rekabet edebilir, istikrarlı, büyüyen, istihdam oluşturan, mali yapısı güçlü, sürdürülebilir ve özel sektör odaklı bir ekonomik yapı oluşturmayı hedeflemekteyiz. Hükümet olarak bu hedefe ulaşmakta kesin kararlı ve ısrarlıyız.
Kıbrıs Türkü, tarihinin her döneminde, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi ve manevi destekleriyle tüm engelleri aşarak yol almış, bundan sonra da bu işbirliği ve dayanışmasını artırarak sürdürmeye devam edecektir. İlişkilerimizin en üst düzeye taşınmış olması, KKTC Devleti ve halkının kazanımı olacağına yürekten inanıyorum.
2002-2005 yılları arasında Anavatan Türkiyemizin yaşadığı ekonomide geçiş döneminin benzerini alınan önlemlerle en aza hasarla atlatan KKTC'nin yarın başlayacak yeni yılla birlikte yine Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere ulaştığı ve dünyanın da haklı takdirini kazandığı ekonomik düzeye ulaşacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Projelerimize, taleplerimize her türlü desteği vermekten geri durmayan başta Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Türkiye Cumhuriyeti Halkı'na bir kez daha teşekkürlerimi sunar, yeni yılın 'Türk Dünyası' olması temennisiyle, herkese sağlık, refah, mutluluk getirmesini dilerim."
(MG-CTŞ-D)

31.12.2012 14:56:42 TSI

Editör: Wan Haber