DHKP-C soruşturmasında tutuklanan Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel, bilgi almak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Çocuğunu kandırdıklarını belirten baba Yücel, diğer ailelere seslenerek, "Çocuklarınıza sahip çıkın" dedi.
Geçtiğimiz Cuma günü yapılan DHKP-C operasyonunun ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan şahıslardan 17'si daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Davada tutuklanan üniversite öğrencisi Duygu Yücel'in ailesi, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı. Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel, "Dün benim çocuğum tutuklandı neden tutuklandığını dahil bilmiyoruz. Ben şu anda emniyet müdürlüğüne gidip suç duyurusunda bulunacağım. Uğraşacağım gitmediğim yer bırakmayacağım. Çocuğumu kandırdılar bir şekilde kendi içlerine çektiler. Ben bunu engellemek için buraya geldim. Benim bulduğum avukatları bırakmadılar kendi örgüt avukatları konuşmak istedi. Çocuğuma ifade verdirmediler, çocuğum tutuklanmak zorunda kaldı. Benim çocuğum suçsuzdur. Bunlar bizim çocuklarımızı okutmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim bundan hiçbir haberimiz yok, bilgimiz yok. Hiçbir şey bilmiyoruz, hiçbir aile çocuğu üniversite kazandı diye oralardan ev kiralayacak yapacak hiçbir durumu yoktur. Onun için biz çocuklarımıza sahip çıkalım, bu zalimlerin elinden biz bu çocuklarımızı kurtarmanın yollarını arayalım" dedi.
Burada diğer ailelere de seslenen Yücel, "Gelin çocuklarınıza sahip çıkın biz onlar için yaşıyoruz. Biz belki geç kalmış olabiliriz ama oradaki çocuklar hepimizin" diye konuştu.
Sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade eden baba Yücel, konuyla ilgili yarın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti.
(İK-ET-YHY-Y)

22.01.2013 18:08:47 TSI

Editör: Wan Haber