Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediye Başkanlığı ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Sözleşme için yapılan törende Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Doğan Altun, Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa, Kızıltepe Belediye başkan yardımcıları, KESK Mardin Şubeler Platformu bileşenleri ve belediye çalışanları hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve TİS Sekreteri Doğan Altun, bugünlere gelinceye kadar çok bedel verdiklerini söyledi. Altun, "Biz buralara gelirken sokakta şiddete maruz kaldık. Ama bunlar bizlere toplu sözleşme olarak geri döndü. Bu amaçla çok büyük bedeller ödedik" dedi.
Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa törende yaptığı konuşmada, belediyenin daha iyi üretmesi için çalıştıklarını söyledi. Karaboğa, "Emeğe ve emekçiye katkılarından dolayı Belediye Başkan Vekilimiz Haşim Baday olmak üzere, belediye meclis üyelerine teşekkür eder, başarıların devamını dileriz" diye konuştu.
Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Haşim Baday ise yaptığı konuşmada, her zaman emekçinin ve işçinin yanında yer aldıklarını söyledi. Baday, "Gücümüzü ve ideolojimizi emekten aldığımız için emeğe çok önem vermekteyiz. BDP olarak yüze yakın belediye elimizde, emekçi ve işçi arkadaşlarımız için en üst seviyede imkanlarımızı kullanıyoruz. Tüm haklarını korumaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Doğan Altun, gösterdikleri ilgiden dolayı Belediye Başkan Vekili Haşim Baday'a plaket takdim etti.
(İA-AKK-Y)

09.12.2012 11:27:22 TSI

Editör: Wan Haber