Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) kursiyerler, boyna asılan poşulardan kıyafet ve çanta yaptı.
Yeni Mahalle'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 50 öğrencinin kurs aldığı eğitim merkezinde kursiyerler hünerlerini sergiledi. Merkez bünyesinde açılan kurs sayısını ve katılımı az bulan usta öğretici Türkan Aydoğa, "Burada faaliyet gösteren kurslar, halkımız tarafından yeterince bilinmiyor. Bu nedenle de kurslara katılım ve ilgi oldukça az. Özellikle bayanların bu kurslara ilgi göstermesi için teşvik edici etkenler bulunmalı ve bu yönde araştırmalar yapılmalıdır. Bilhassa da aile ekonomisine katkı sağlayıcı imkanların oluşturulması ve öğrencilerin yapmış oldukların sene sonu ürünlerin pazarı olmadığını işaret ederek, kurslara olan talep ve ilgiyi arttıracaktır. Devletimiz imkanlarını sizler için seferber ediyor, sizlerin de bu fırsatları iyi değerlendirmesi lazım" dedi.
Usta öğretici Gamze Akikol ise, "Buralardan alacağınız sertifikalarla kendi işinizi kurabilir veya bir işverenin yanında çalışabilirsiniz. Artık günümüzde meslek sahibi olmak, akademik bir diploma kadar önem taşımaktadır. Çeşitli sebeplerden dolayı eğitiminizi tamamlamamış olabilirsiniz. Sizler de bu kurslara katılarak hem meslek sahibi olabilir hem de boş vakitlerinizi iyi bir şekilde değerlendirmiş olursunuz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerler, yaptıkları el işlerini katılımcılarla paylaştı.
(İA-YRT-CC-Y)

05.01.2013 16:11:01 TSI

Editör: Wan Haber