Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Kızıltepe'de eş zamanlı olarak BDP'li yöneticilerin evlerine ve BDP İlçe Başkanlığı'na operasyon düzenlendi. BDP Mardin İl Başkanı Abdulcelil Şimdi, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, BDP Kızıltepe eski İlçe Başkanı Seyfettin Ateş, Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç evlerine yapılan baskınlar sonucunda gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis BDP'li yöneticilerin operasyon düzenlenen parti ilçe binasına yaklaşmasına izin vermezken, parti binasında yapılan aramalar sonucunda bazı bilgisayar ve defterlere el konulduğu öğrenildi.
Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, yapılan operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, "Bizler BDP olarak her defasında diyalog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınları da, gözaltıları da kınıyoruz'' dedi.
(İA-YRT-CC-Y)

08.12.2012 11:15:13 TSI

Editör: Wan Haber