Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde (DEDAŞ) arıza işçisi olarak çalışan dar gelirli Engin Aktimur (25), evlenmek için müdüründen destek istedi. Kolları sıvayan müdür, kız isteme merasiminden düğün törenine kadar Aktimur'a destek vererek örnek bir davranış sergiledi.
Elektrik arızası için gittiği Arıklı köyünde Pınar Boğar (19) adlı genç kızı gördükten sonra gönlünü kaptıran dar gelirli arıza işçisi Engin Aktimur, evlenmek için kurum müdürü Ensari Kavak'tan destek istedi. Personelinin isteği üzerine harekete geçen Kavak, ilçedeki zenginlerin kapısını aşındırdı. Kavak, personeli için önce genç kızı ailesinden istedi, ardından işçisi için kuracağı evin ihtiyaçlarını temin etmeye başladı. Personeline ev kiralayıp, ihtiyaçlarını giderdikten sonra düğün hazırlıklarına başlayan örnek müdür Kavak, Engin Aktimur ile Pınar Boğar'ın düğününü gerçekleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ile Gönül Bekin Şahkulubey'in düğüne çelenk göndererek mutluluklarını paylaştıkları genç çiftin düğünde kurum müdürü Ensari Kavak, damadın manevi babası olarak misafirlere ev sahipliği yaptı. Düğüne, DEDAŞ Mardin İl İşletme Müdürü Hakan Altun, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ile çok sayıda davetli katıldı. Düğüne el ele gelen ve davetlilerin alkışları arasında ilk danslarını yapan Pınar ile Engin çifti hazırlanan pastayı da birlikte kesti. Kızıltepe DEDAŞ İlçe İşletme Müdürü Ensari Kavak, ailesiyle birlikte büyük maddi sıkıntılar içerisinde olan Engin'in kendisinden yardım istemesinin ardından hiç beklemeden harekete geçtiğini söyledi. Kavak, "Bütün bu yaşananlar hepsi bir ay gibi kısa bir zaman sürecinde yaşandı. Personelimin isteği üzerine kızı istemeye gittik. Ailesi kızı verdi ve bütün katılımcıların desteğiyle bu mutlu düğünü bugün gerçekleştirdik. Çevre çok güzel katkılarda bulundu. Çocuğun durumunu anlatınca herkes yardımlarda bulundu. Gerek kızı isteme sırasında, gerek evin döşenmesi aşaması ve gerekse de düğün salonunun tahsisi bütün iştirakçilerin ve yardımseverlerin katkılarıyla gerçekleşti" dedi.
Nikah şahitliğinde bulunanların arasında olan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim bahçıvancı ise Kızıltepe'de ilk kez böyle bir düğünün gerçekleştiriliyor olmasını takdirle karşıladığının altını çizerek, DEDAŞ İlçe İşletme Müdürü Ensari Kavak'a kurum içi personelleriyle çok örnek bir dayanışma örneği göstermesi nedeniyle teşekkür etti.
MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar da gerçekleştirilen düğünün Kızıltepe halkının yardımlaşmadaki rolünü bir kez daha ortaya çıkardığının altını çizerek, "DEDAŞ Mardin İl ve İlçe müdürlüğü, sivil toplum örgütleri ve yardımseverler maddi durumu düşük olan bir gencimizin mutluluğuna büyük bir katkıda bulundular. Hem maddi katkıda bulundular, hem de düğünde bulunarak genç çiftimizi mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar. Bu tür birlikteliklerin halkımızın yardımlaşma kültürünü biraz daha açığa çıkmasına vesile olacağı gibi aynı zamanda birlik ve beraberliğimiz katkıda bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.
DEDAŞ Mardin İl Müdürü Hakan Altun ise, "Genç arkadaşlarımızın mutlu günlerinde yanlarında olmak çok güzel. Bu güzel düğünde başta ilçe işletme müdürü Ensari beyin katkısı çok büyük. Umarım ki bu güzel dayanışma halkımızın geleneğinde var olan yardımlaşma kültürüne katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.
Damadın babası Mehmet Aktimur da oğlunun evlenerek mutlu bir yuva kurmasına vesile olduğu için herkese teşekkür ettiğini söyledi. Baba Aktimur, "Ben maddi durumumdan dolayı bunu gerçekleştiremedim benim yapamadığımı müdür bey yaptı. Oğluma manevi babalık yaptı. Allah ondan razı olsun, tutuğu altın olsun" ifadelerini kullandı.
(İA-YRT-AŞ-Y)

09.01.2013 14:07:50 TSI

Editör: Wan Haber