Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kaymakamlık tarafından açılan gençlik merkezi hizmete girdi.
SODES tarafından finanse edilen ve Mardin Valiliği'nin koordinasyonunda kurulan merkezde 350 öğrenci, 8 branşta kurs görüyor. Resimden müziğe, voleyboldan satranca kadar birçok kursun verildiği merkeze öğrenciler, 4 ayrı servisle ücretsiz taşınıyor. Eğitim sezonu boyunca devam edecek kurslarda öğretmenler nezaretinde öğrenciler eğitim görüyor.
Merkezdeki öğrencilere malzeme dağıtım törenine katılan Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, merkezin öğrencilerin haftalık streslerini atabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez olacağını belirtti. Öğrencilerin ücretsiz merkeze taşındığını aktaran Yırık, gençlerin kendilerini geliştirebileceği mekanların son derece önemli olduğunu belirtti.
Proje Koordinatörü Baki Çeçen ise, 350 öğrenci sayısını sezon sonuna kadar 600 öğrenciye ulaştırmak istediklerini belirtti.
Kursa katılan Şeyma İliş isimli öğrenci, "Kaymakam ve valimize çok teşekkür ediyorum. Voleybol kursuna geliyorum. Biz buraya eğlenmek için geliyoruz. Evde boş boş oturacağımıza, televizyon izleyeceğimize buraya gelip bir şeyler öğreniyoruz. Servislerimiz var. Ne kadar uzak olursa olsun gelip bizi alıyorlar" şeklinde konuştu.
(İA-RB-CC-Y)

15.12.2012 17:16:35 TSI

Editör: Wan Haber