Mardin - Silahlı saldırıya uğrayan BDP'li Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı İsmail Asi, kendisine yapılan saldırının nedenini bilmediğini ve saldırganları tanımadığını söyledi.

Önceki akşam makam odasında Orhan Akın, Faruk Çelik ve ismi öğrenilemeyen üçüncü bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğrayan Asi, hastanede yapılan tedavinin ardında taburcu olduktan sonra evinde istirahate çekildi. Ziyaretine gidenlere durumu hakkında bilgi veren Asi, olay anında yaşananları da anlattı.

Yaşanan olayla ilgili, şahıslarla daha önceden hiçbir ilişkisinin olmadığını belirten Asi, "30 Mart yerel seçimlerden sonra halkımız bizi kutlamak üzere makamımıza ziyaretler yoğun bir şekilde sürüyordu. Bizler de onları karşılıyorduk. Tabii saldırıyı gerçekleştiren kişiler de geldi ve ben onları da karşıladım. O esnada bana özel olarak konuşmak istediklerini söyleyince ben de onları makam odasında bulunan görüşme odasına götürdüm. Onları da hiçbir şekilde tanımıyorum. Görüşme odasına geçtikten sonra ben sadece silah sesini duydum sonra bir baktım ki yerdeyim. Beni vuranlar da kaçtı. Kurşun benim sağ kolumdan sıyırmış, sağ bacağımdan geçtikten sonra sol bacağımdan da geçmiş. Sağlık durumum şuanda iyi ve evimde istirahat ediyorum. En kısa zamanda görevimin başına dönüp, halkımıza hizmete devam edeceğim" diye konuştu.

Editör: Wan Haber