KCK ana davsı kapsamında 2009 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada, barış sürecinden umutlu olduklarını söyledi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 108'i tutuklu 175 sanıklı KCK davasında tahliye edilen altı belediye başkanından biri olan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe'de çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Özgürlük Meydanı'nda BDP ilçe örgütü ile Kızıltepe Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği karşılama töreninde davul ve zurnalar eşliğinde halay çeken vatandaşlar, Türk'ü uçurulan güvercinler ve başından aşağı atılan karanfillerle karşıladı.
BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymak, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Fazlı Türk, Kızıltepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan Başboğa ve diğer yetkililerle birlikte ilçe meydanında toplanan kalabalığı selamlayan Türk, daha sonra kendisini karşılayan vatandaşlarla birlikte belediyeye yürüdü. Burada bir konuşma yapan Türk, yaşanan barış sürecinden umutlu olduklarını dile getirdi.
Başkanlığa çıkarken belediye bünyesinde bulunan birim müdürleri tarafından çiçeklerle karşılanan Türk, Başkan Vekili Baday'ın ısrarı üzerinde makam koltuğuna geçerek kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Gazetecilerin "Makam koltuğunu özlediniz mi?" şeklindeki sorusu üzerine; makam koltuğundan çok halka hizmet etmeyi özlediğini belirten Türk, "Bizimle beraber yola çıkan arkadaşlarımız yokluğumuzu yaptıkları hizmetlerle belli ettirmediler ama yine de halkımızı, halkımıza hizmet etmeyi özledim. Bugünden sonra tıpkı başladığımız gibi hizmetlerimizi arkadaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz. Ancak yinede buradan yaşanan barış süreci ve halktaki umutlu beklentiyi dile getirmekte fayda görüyorum. Halkların birlikte yaşayabilmesi için güçlü bir barışa ihtiyaç var. O barışı tesis etmesi için Sayın başbakanımıza buradan bir kere daha çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, Türk'ü tebrik etmek için belediyeye gelen ilçe halkı, belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
(İA-YRT-AŞ-Y)

19.02.2013 13:50:59 TSI

Editör: Wan Haber