Adana Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde dağcılık branşında faaliyet gösteren Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ), dağcılık sporuna gönül vermiş 60 kişilik doğasever üyesi ve Tarsus'tan gelen 17 kişilik amatör fotoğraf topluluğu ile birlikte Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ yaylasına kar yürüyüşü düzenledi.
ÇUGEZ Kulübü Başkanı Mustafa Tor, Kızıldağ Yaylası etkinliğinin güzel geçtiğini ve üyelerinin şehrin gürültülü ve stresli ortamından uzak doğayla baş başa kalmanın keyfini yaşadıklarını söyledi. Tor, "Adana ve çevresinde keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce parkur mevcut. Karaisalı da keşfedilmeyi bekleyen bakir bir bölgedir. Özellikle bu doğal bölgenin iç turizme kazandırılması gereklidir. Önümüzdeki zaman diliminde Karaisalı'daki onlarca yürüyüş parkurunu gezeceğiz" dedi.
ÇUGEZ üyesi doğaseverler, Kızıldağ yaylasında 8 kilometrelik yürüyüşün ardından, gönüllerince karda oynadılar. Kulüp tarafından ikram edilen sucuk ekmek yedikten sonra kır kahvesinde közde çay içip hoşça vakit geçirdiler.
(ADN-Y)

05.02.2013 09:46:04 TSI

Editör: Wan Haber