Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Doğalgaz Koçoğlu Holding arasında yapılan protokol çerçevesinde doğalgaz ana hat döşeme çalışmaları törenle başladı.
Soğuksu Milli Parkı girişinde yapılan doğalgaz boruları döşeme çalışmalarının açılış törenine; AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Ankara Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Koçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Koçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, Kızılcahamam Doğalgaz çalışmalara hemen başlayacaklarını ve eylül sonuna kadar ilk etapta planlanan bölgeleri doğalgazı sunacaklarını kaydetti. Koçoğlu, aşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arayarak Kızılcahamam'a doğalgazın getirilmesi konusunda gerekli talimatları verdiğini söyledi.
Kızılcahamam Belediye Başkanı Ünal ise, şunları dedi:
"Bu güzel havada Kızılcahamam tarihi günlerini yaşıyor, bu tarihi günü bize yaşatan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bölge Milletvekillerine, Emrullah Beye ve katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bizim İlçemiz ekmeğini turizmden kazanan bir İlçe, bizim amacımız yaz başlamadan şehir içindeki çalışmaların bitmesi, Cenab-ı Allah nasip ederse bazı konutlarımız 9. aydan itibaren ısıtmaya başlayacağız. Bize önemli katkıları olacak önemli, yeni yatırımların gelmesi için, ilçemizin gelişimi açısından , havanın temiz kalması için çok önemli. İnşallah 9. ayda doğalgazın açılış törenini de yaparız."
Kızılcahamam Kaymakamı Çit, "İlçemizin Türkiye'nin doğal güzellikler bakımından sayılı yerler arasında bu temiz ve yeşil havanın korunması için doğalgaz çok önemli, Kaymakamlık olarak bizde Kamu Kurum ve Kuruluşların doğalgaz kullanması için gerekli ödenek çalışmalarını planlayacağız" dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler; doğalgazın ilçeye hayırlı olmasını dileyerek "Bildiğiniz gibi doğalgazın baş takipçisi Başbakanımızdır. Başbakanız parti toplantıları için her yıl 2 kere Asya Otel'e geliyor. Kızılcahamam bu yönden çok şanslı. Bazı İl başkanları, Başbakanımıza gelip parti toplantılarının kendi illerinde yapılması talep ediyorlar. Fakat Başbakanımız elinin tersiyle iterek, bu toplantıların Asya'da olması gelenekselleşmiştir, bundan sonraki toplantılarda Kızılcahamam'da olacak demiştir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından emekli İmam Mustafa Acar tarafından dua yapıldı. Kesilen kurbanların ardından ilk kaynağı AK Parti Ankara milletvekili İşler yaptı.
(UD-YHY-Y)

07.02.2013 18:53:55 TSI

Editör: Wan Haber