Açıklamalarda bulunan Yalçın Özdemir, 2007 yılından beri vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılay’ının bu yılki kampanyasını da “kurban vekaletinizle tüm yıl bayram” sloganıyla yürüteceğini söyledi. Özdemir, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak.

Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak.

Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler; Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan’ın ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekaletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi bir hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 TL öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için de 475 TL ödenecek.

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen hayırseverleri şubemize bekliyoruz” dedi. İHA

Editör: Wan Haber