Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Türk Kızılay Derneği Şubesi açılış töreni yapıldı.
Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Türk Kızılay Derneği Şubesi yapılan törenle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış törenine, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Türk Kızılay Derneği Kozlu Şube Başkanı İbrahim Zeki Candaş, Kozluspor futbolcuları, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Türk Kızılay Derneği Kozlu Şube Başkanı İbrahim Zeki Candaş, "1868 yılından bugüne insanlığın hizmetinde olan ve gerek doğal afetlerde gerekse insan kaynaklı afetlerde ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerinin yanında bulunan Türk Kızılay'ı hiç kuşkusuz ülkemizin en köklü ve en güçlü insani yardım kuruluşudur. Türk Kızılay'ı 145 yıllık tarihi boyunca ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmuştur. En zor günlerinde ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay'ı kurulduğu günden bu yana halkımızdan aldığı güç ve destekle insancıl çalışmalarını yürütmektedir. Kızılay'ı var eden gönüllü yardım sevenlerdir. Gönüllü bağışçılarımızın sağladığı maddi ve manevi destek Türk Kızılay'ının çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Türk Kızılay'ı kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde yönetilen, şeffaf, açık, dürüst, hesap veren ve hesap soran, etik ilkeleri benimsenmiş bir yardım kuruluşu olarak afete müdahale ve yardımlardan kan hizmetlerine, sağlık ve sosyal hizmetlerden gençlik ve gönüllülük faaliyetlerinde birçok alanda yürüttüğü çalışmalarla takdir toplamaktır" dedi.
Ardından konuşma yapan Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, "Bu gün bize bu heyecanı yaşatan Kozlu ilçemizin belediye başkanı ali Bektaş, belediye meclis üyeleri ve belediye personeline teşekkür ediyorum. Bu gördüğünüz binayı bize belediye meclisinden çıkardıkları kararla beraber kullanımını Türk Kızılayı'na verdiler. Biz burada Allah rızası için Kozlu ve köylerine Kızılay'ın hizmetlerini getireceğiz. Aramızda bulunan misafirlerimiz, parti teşkilatlarımızın temsilcileri, kamu yararına çalışan derneklerimiz ve şube yöneticilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Her türlü felakete koşuyoruz. Türk Kızılayı hizmette dünyada yarışıyor. Bizde tamamen hizmetleri tamamen Allah rızası için getirmekteyiz ve getirmeye de devam edeceğiz. Bizler Zonguldak ve bütün ilçelerinde varız. Hepinize genel başkanımızın selamı var" diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise "Allah Kuran'da derki 'Kim benim kuluma dar gününde yardım ederse bende ona dar gününde yardım edeceğim.' Diğer belediyelere de örnek olması açısından açılış yaptık. Yardıma muhtaç insanlara yardım ediliyor. Kozlu insanı rahat, başkanı var. Sıkıntısı varsa başkanı var. Buranın daha önceden Kızılay'a sözünü verdim. Aslında Kızılay Türkiye'den dünyanın her tarafına gidebilecek güce sahip. Hiçbir zaman bunu anlayamazsınız. Bir gün gelir sıkıntınız olur. Ekersen biçersin. Bunlar gönül işidir. Bu işlerde gönüllü olmak, insanlara hayırlı iş yapabilmek gönül işidir. Bundan sonra Kızılay Kozlu Şubesi'nde de çalışmalarına devam edecek" dedi.
Konuşmaların ardından dua okundu. Ardından Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Türk Kızılay Derneği Kozlu Şube Başkanı İbrahim Zeki Candaş tarafından kurdele keserek açılış yapıldı. Daha sonra açılışa katılanlar tarafından bina gezildi.
(OA-OA-Y)

21.02.2013 14:17:39 TSI

Editör: Wan Haber