İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, kurbanların İslami esaslara göre kesilerek paketlendiğini belirterek, “Aynı zamanda bütün kesim merkezlerimizde noter, din görevlisi ve veteriner hekim bulunmaktadır. Bu yıl ilk kez ilimizde taze et anlamında da 300 aileye kadar yardımda bulunacağız” dedi.

“30 ülkede kurban çalışması yapılacak”

Yaklaşık 20 gün önce çalışmalarına başladıklarını belirten Özdemir, “Kızılay Van Şube Başkanlığı olarak kurban kampanyamıza yaklaşık 20 gün önce başladık. Bu yılki sloganımız ‘Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram Olsun’ şeklindedir. Kurban hissemiz yurt içinde 740 TL, yurt dışında ise 475 TL olarak belirlendi. Şubeler aracılığıyla ve genel merkezimizin 168 Nolu çağrı merkezimiz aracılığıyla vatandaşlarımız bizlere ulaşabilmektedir. Ayrıca 1868 Nolu hesaptan bankalar aracılığıyla da kurban vekâletlerini verebiliyorlar. Vatandaşlarımız bizleri aramaları durumunda bizler anında dönüş sağlıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu hizmeti aynı şekilde devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“Kurban etleri özel konserve kutularında da dağıtılacak”

Yurt dışındaki çalışmalarından da söz eden Özdemir, özellikle sıkıntıların hat safhada olduğu Suriye’ye önem verdiklerini ifade ederek, “Diğer afetlerde ve insani akınlarda olduğu gibi 30’a aşkın ülkede kurban kesimi gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda isteyen yurt içi, isteyen yurt dışına hissesini bağışlayabilmektedir. Bizler 2007 yılından bu yana kurban dönüşümlerinde 800 gramlık konserveler halinde kıyma ve kuşbaşı olarak hazırladığımız et ürünlerini Kızılay’ın 700’e aşkın şubelerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurban bağışını Türk Kızılay’ına yaptığını ve kurban etlerinin Cerablus ve Halep başta olmak üzere mağduriyetlerin yaşandığı yerlerde dağıtılmasını istediğini de sözlerine ekleyen Özdemir, şunları söyledi:

“Devlet büyüklerimizin bizleri tercih etmeleri bizlere ayrı bir şevk veriyor. Bizler gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Ama inanın hizmet yaptığımızda dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yılki kampanyamıza da ilgi oldukça büyüktür. Türk Kızılay’ı olarak gerek ülke sınırlarımızda gerekse de Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Filistin ve benzeri ülkelerde halihazırda çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu. iha

Editör: Wan Haber