Isparta Valisi Memduh Oğuz, kayıp kızıyla ilgili polise başvuran babaya polisin "Her şey senin dediğin kadar kolay olmuyor. Televizyon dizisini az seyret" dediği şeklindeki iddialarla ilgili olarak, "İncitici davranış söz konusu değil" dedi.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ikamet eden ambulans şoförü İsmail Demircan, 9 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 17 yaşındaki kızı Banu Demircan'ın bulunması için polise başvuruda bulundu. Kızının cep telefonu sinyaliyle bulunmasını isteyen Demircan, polisin kendisine "Her şey senin dediğin kadar kolay olmuyor. Televizyon dizisini az seyret" dediğini iddia etti.
Babanın iddialarıyla ilgili bir açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, kayıp kızın emniyetin sıkı takibi sonucu bulunduğunu söyleyerek, "17 yaşındaki bir genç kızımız bir arkadaşıyla birlikte kaçıyor. Ailesi tarafından haber verildi. Çok sıkı takip edildi. Geçtiğimiz günlerde de Adana merkezinde bulundu. Genç kız ifadesinde ailesi tarafından kendisine şiddet uygulandığını, bu yüzden evine dönmek istemediğini belirtti. Yine Adana'daki yetkililer tarafından bu tespit edilip, Sosyal Hizmetler tarafından koruma altına alındı. Hem asayiş bakımından hem hukuki bakımdan gereken yapıldı. Sosyal güvenlik açısından çocuğumuza devletin koruma şemsiyesi tatbik edildi. Yakınları bir takım şikayetlerde bulunabilir. Aile içinde olan bir takım ihtilaflardan kaynaklanan sözlerdir. Ama emniyet güçlerimiz tüm görevlerini yerine getirdi. Şu anda mağdur hiç kimse yok" diye konuştu.
Emniyet teşkilatı mensuplarının vatandaşlara nazik olmaları, gönül alıcı olmalarının esas olduğunu ifade eden Vali Oğuz, "Isparta emniyet teşkilatı, tüm kamu birimleri bu konuda örnektir. Biz TSE'den vilayet olarak şeffaflık konusunda belge almış, tüm çalışmalarımızı denetime açmış bir vilayetiz. Buna karakollarımız, emniyetimiz de dahil. Arkadaşlarımız burada eleştirilecek konumda değil. Fevkalade çalışma yapılmış. İncitici davranış söz konusu değildir. Çocuk şiddet gördüğünü başka bir ilde söylüyor. O çocuğun eve gelmemesi nedeniyle ailenin gösterdiği bir tepkidir. O tepki de normaldir. Kendisine 'Çok dizi izliyorsun' gibi bir söz söylendiğini söylemiş. Ama çocuğu çok kısa sürede bulunmuş, kendisine haber verilmiş. Yasal koruma altına alınmış olması bu teşkilata teşekkürü gerektirir. Ben bu manada tüm emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.
(FK-SK-CC-Y)

07.02.2013 16:23:47 TSI

Editör: Wan Haber