Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 2011 yılının Temmuz ayında kıskançlık sebebiyle eşinin üzerine kızgın yağ ve sıcak su döktüğü iddia edilen kadının davası, önceki gün Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
2011 yılında meydana gelen olayda, iddiaya göre, kocasının 'ikinci eş getirip evleneceğim' şakasını ciddiye alan ve kıskançlık nedeniyle kocasının üzerine kızgın yağ ve su döktüğü öne sürülen N.Ö., önceki gün Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen mahkemeye katılmazken, eşi İsmail Ö. ve oğlu ise mahkemede hazır bulundu. Mahkeme heyeti, olayın kızgın yağ ve sıcak suyla öldürmeye yönelik olduğunu saptayarak, yaralama suçundan açılan davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Mahkeme, TCK'nın 82. maddesi gereğince, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan N.Ö.'nün 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasına karar verdi. Ancak N.Ö.'nün öldürme teşebbüsünü tamamlayamadığından dolayı, 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına hükmetti. Bu sebeple dosyanın, Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi.
Olay, Siverek'in Karabahçe köyünde 2011 yılında meydana gelmişti. İddiaya göre İsmail Ö., eşi N.Ö.'ye 'ikinci eş getirip evleneceğim' şakası yapmış, eşinin yaptığı şakayı ciddiye alan kadın ise, tenceredeki kızgın yağı ve sıcak suyu eşinin üzerine dökmüş, araya giren oğlu da yaralanmıştı. İsmail Ö. ve oğlunda ciddi derecede yanıklar oluşunca, baba-oğul önce Diyarbakır'da, daha sonra Adana'da tedavi altına alınmıştı.
(RÇ-SO-Y)

05.02.2013 12:16:52 TSI

Editör: Wan Haber