Balıkesir'de kız yetiştirme yurdunda kalan bir grup öğrenci, Suriyeli sığınmacılar için kermes düzenledi. Kermesten elde edilen bin 205 TL nakit parayı makamında ziyaret ettikleri Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a teslim ettiler.
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdunda barınan bir grup öğrenci, Suriyeli sığınmacılar yararına düzenledikleri kermeste toplanan parayı Vali Ahmet Turhan'a teslim etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım ve yurt müdürü ile birlikte çocukları makamında kabul eden Vali Ahmet Turhan, çocukları bu takdir edilecek anlamlı çalışmalarından dolayı kutladı, onlarla gurur duyduğunu söyledi. Vali Turhan, Suriyeli sığınmacılara destek olan öğrencilere örnek hareketlerinden dolayı teşekkür etti. İçinde bin 205 TL nakit para bulunan zarfı Vali Ahmet turhan'a teslim eden çocuklar, çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Vali Turhan, para zarfını gereğinin yapılması için Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Nusret Şahin'e verdi.
Kabulde bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, "Suriye'dekiler bizim kardeşlerimiz ve orada bir vahşetle karşı karşıyalar. Acılar çekiyorlar. Türkiye, yedisinden yetmişine elinden ne gelirse yardım yapıyor. Bu yardımı sizlerin düşünmesi, katkı sağlaması çok önemli. Bu para Suriyeli kardeşlerimize ulaşacak. Bu önemli ve anlamlı bir destektir. Ben sizleri gönülden kutluyorum. Sizleri yetiştiren yönetici ve öğretmenlerinizi kutluyorum" diye konuştu.
Yurt öğrencileri Didem Çelik, Pelin Ayverdi, Burcu Zeyrek ve Ayşegül Demir, "Biz elimizden gelen gayreti gösterdik mutluyuz" diyerek Vali Ahmet Turhan'a kendilerine gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Vali Turhan, kermesten elde edilen bin 205 lirayı teslim eden çocuklara, kitap hediye etti. Makamdaki ziyarette öğrencilerle birlikte; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu müdürü Fatma Emektar ile öğretmenler Eylem Özdemir ve Mehmet Bayram da hazır bulundular. Öğrencilerden Burcu Zeyrek Vali Ahmet Turhan'a şiir okudu, şiiri çok beğenen Vali Turhan, Burcu Zeyrek'e ayrıca Safahat kitabını hediye etti.
(YU)

19.02.2013 19:46:39 TSI

Editör: Wan Haber