Mersin'in merkez Mezitli İlçe Müftülüğü'ne bağlı Mezitli Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 19 kız için 'taç', Mezitli Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 15 erkek hafız için ise 'cübbe' giyme töreni yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, İl Müftüsü Ali Melek, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, ilçe protokolü ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, "Mezitli ilçe olunca Kur'an kursu sayısı 7 iken bugün 22'ye çıktı. Sınıf sayısı 13 iken bugün 44. Hafız sayımız 24 iken bugün 59 oldu. Onur belgesi alan 11 talebe iken bugün 34 talebemiz vardır. Bugün ise Mezitli Kur'an kurslarından 19 kız, 15 erkek hafız mezun etmenin gururunu taşıyoruz" dedi.
Mersin İl Müftüsü Ali Melek ise "Büyük bir sabırla çalışan çok değerli hafız öğrencilerimize, onlara destek veren anne, babalarına, hayırseverlere, hafız olmalarına yardımcı olan, rehber olan Kur'an kursu öğreticilerine, İlçe Müftülüğüne teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak hayırlarını ve sevaplarını ziyadesiyle lütuf etsin inşallah" diye konuştu.
Melek, hafızlığın kolaylıkla elde edilecek bir şey olmadığını, azim, ve çaba istediğini belirterek, 34 hafızı bu başarılarından dolayı tebrik etti.
Konuşmaların ardından 19 kız öğrenciye taçları takılırken, 15 erkek öğrenciye de hocaları tarafından cübbeleri giydirildi. Taç ve cübbe giydirme törenin ardından hazırlanan hediyeler, protokol üyeleri tarafından öğrencilere verildi.
(KRY-KYM-Y)

05.12.2012 14:11:15 TSI

Editör: Wan Haber