Bodrum ilçesinde, kız arkadaşı tarafından terk edilen bir genç denize atlayarak intihar girişiminde bulundu.
Olay, Bodrum Kumbahçe Plajında meydana geldi. Kız arkadaşından ayrılan C.Ö (19), arkadaşlarına telefonla mesaj attıktan sonra kendini denize bıraktı. Yoldan geçen iki kişi, denizin ortasında hareket eden bir cisim görünce cismin bir vatandaş olduğunu fark etti. Denize atlayan vatandaşlar intihar etmek isteyen C.Ö'yü kurtardı. Daha sonra 112 ambulans ile polise haber veren iki kişi, C.Ö'yü sahil kenarına çekti. Arkadaşlarına intihar etmeden önce mesaj ile yerini söyleyen ve 'Hakkınızı helal edin ben gidiyorum' diyen C.Ö.'nün arkadaşları olay yerine geldi. C.Ö'yü baygın vaziyette sahil kenarında yatarken gören arkadaşları C.Ö'nün ailesini arayarak durumu haberdar etti. C.Ö'nün babası Fikri Ö, oğlunu baygın halde deniz kenarında görmesiyle sinir krizi geçirdi. 'Ambulans' diye bağıran gözüyaşlı baba bir müddet kendine gelemedi.
Ambulansın gelmesiyle C.Ö, Bodrum Devlet Hastanesine götürüldü. Denizin soğuk olması nedeniyle gencin vücut ısısının düştüğü ve kalp ritimlerinin bozuk olduğu öğrenildi. Doktorlar tarafından yapılan tedavinin ardından iki saat boyunca acilde müşahade altında kalan C.Ö, daha sonra servise kaldırıldı. Gencin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.
C.Ö.'yü kurtaran Oğuzcan Baybars isimli vatandaş denizde bir cisim gördüklerini belirterek "Biz arkadaşlarla plajda oturuyorduk. Denizde birini gördük. Kıyafetleri ile birlikte görünce intihar etmiş olabileceğini düşündük. Arkadaşımla birlikte denize girerek o kişiyi denizden çıkardık" dedi.
(EA-İK-HO-Y)

27.01.2013 11:34:39 TSI

Editör: Wan Haber