Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nce SODES sosyal sorumluluk projesi kapsamında dezavantajlı 8-14 yaş arası 100 kız çocuğuna özgüvenlerinin geliştirilmesi amacıyla açılan tekvando kursu devam ediyor.
Dezavantajlı vatandaşların yoğunlukta bulunduğu Dağ Mahallesi'nde yaşayan 100 kız çocuğu, okuldan çıktıktan sonra spor salonuna gelerek, tekvando kursuna katılıyor. 4 ay gibi kısa bir sürede iki kuşak birden değiştiren öğrenciler için kuşak takma töreni düzenlendi. Törene, zaman zaman kursu ziyaret ederek öğrencilerin gelişimini yakından takip eden Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da katıldı. Emniyet Müdürü Kılıç, daha çok dezavantajlı durumda olan suça yatkın ailelerin kızlarının bu kursa katılımını sağladıklarını, bu sayede en azından yeni yetişen neslin suçtan uzak kalmasını amaçladıklarını belirtti. Bir çocuğu bile suçtan uzak bir hayata taşımanın kendileri için çok büyük bir önem taşıdığını ifade eden Kılıç, proje sayesinde en azından 100 kız çocuğunu soysal hayata adapte etmeyi planladıklarına kaydetti.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara eğitim verildiğini ve bu konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Tekvando Spor Kulübü sahibi Mehmet Erişik ise, geneli hayata 1-0 geride başlayan Dağ Mahallesi çocuklarından oluşan grubun kursa katıldığını, 60 olan öğrenci sayısının yoğun istek ve katılım üzerine 100'e çıktığını aktardı. Bu çocukların daha önceden hiçbir spor dalıyla ilgilenmediğini, bu kurs sayesinde çocukların sporla ilgilenmeye başladığını belirten Erişik, yapılan bu çalışmanın ailesi suça meyilli olan çocukları hayata kazandırmak olduğunu ifade etti.
Çocuklara ders veren hocalardan Esra Öğretir, amaçlarının çocuklara bildikleri her şeyi öğretmek ve onları iyi yerlere getirmek olduğunu vurgulayarak, projede emeği olan herkese teşekkür etti.
Kursa katılan öğrencilerden Meryem Genç ise, bu spor dalında yeni olduğunu, çok zevkli bir spor dalında yeni şeyler öğrenme imkanına sahip olduğunu ifade ederek, kursun açılmasında emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
(ADM-CC-Y)

25.01.2013 15:51:35 TSI

Editör: Wan Haber