GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz beraberinde MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ve ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz'le Adıyaman'da Suriyeli mülteciler için kurulan Çadır kentte incelemelerde bulundu.
On bin kişilik kapasitesiyle Akpınar köyü yakınlarında kurulan Çadır kentte Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan alanda incelemelerde bulunan heyet sığınmacılar için hazırlanan okul ve eğitim için yapılanlara hayran kaldılar.
İl Afet İşleri Müdürü Osman Altuğ'dan bilgiler alan heyete genel bilgiler veren Altuğ, " Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş sık sık gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceliyor, verdiği talimatlar doğrultusunda burada bulunan Suriyeli misafirlerimizin rahatı için seferber olmuş durumdayız" dedi.
Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz' yaptığı konuşmada, "Burada adeta yeni bir ilçe kurulmuş gibi, altyapısıyla bütün hizmetleriyle tam bir kent. Her hizmet devlet eliyle burada veriliyor. Büyük bir disiplin ve temizlik içerisinde bu hizmetlerin sunulmasından gururlandık, emeği geçen kimselere teşekkür ediyoruz, Suriyeli kardeşlerimiz burada adeta evlerinde gibi" dedi.
MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ise, "Burada 10 bine yakın Suriyeli barınıyor, bunların sağlık barınma ve eğitim sorunlarını karşılamak çok önemli, burada gördük ki bu hizmetler en iyi bir şekilde sunulmakta, gördüklerimiz karşısında şaşırdık, sanki 50 yıllık bir ilçe merkezi gibi" dedi.
Daha sonra konuşan ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz, "Adıyaman merkez dışında bir yerde çadır kentin olması nedeniyle kamuoyu buradan haberdar değil, il nüfusumuza 10 bin insan daha eklenmiş durumda, bunlara harcanan paranın önemli bir kısmı Adıyamanlı esnafa intikal etmekte, halk eğitim merkezi gibi burada kurslar açılmış, İngilizce bilgisayar kursları var, okullar var, sağlık merkezleri var, tam bir ilçe, temizlik te iyi durumda, emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu. Daha sonra heyet çadır kentte bulunan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip ayrıldılar.
(CK-ÖK-Y)

30.12.2012 14:39:28 TSI

Editör: Wan Haber