Maya takvimine göre, 21 Aralık'ta tarihinin en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen Şirince'de, beklenenin aksine son derece sakin günler yaşanıyor. Ağızdan ağıza yayılan söylentiler yüzünden zarar gördüklerini belirten esnaf ve halk isyan noktasına geldi. Özellikle oda fiyatları konusunda spekülasyonlar nedeniyle otel esnafı "Bizim sezonluk fiyatlarımız bellidir. Bin dolar falan tamamen uydurma" dedi.
Haftalardır Türkiye ve dünyada konuşulan köyde özellikle esnaf, çıkan haberlerin Şirince'ye zarar verdiğini vurguladı. Şirince'de otel işletmecisi Engin Vatan, odaların dolu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ancak abartıldığı gibi on bin dolar almıyoruz. O da fiyatlarımız yılbaşından belli olur ve onu üzerine çıkamayız. Lütfen biraz insaflı olalım. Burada 21 Aralık günü farklı bir hizmet sunulmayacak."
Tom Cruise'nin rezervasyon yaptırdığını ancak diğer bütün isimlerin söylenti olduğunu belirten otel işlemecileri, "Ünlüler gizlilik anlaşması yapar geldikleri bilinmez. O nedenle bunların hepsi söylenti. Tom Cruise bile deşifre olduğu için seyahatini iptal etmiş olabilir" dediler.
Öte yandan 21 Aralık günü için özel çalışmalar devam ediyor. Köy halkı ve esnaf bu güne özel Kıyamet ve Maya Takvimi temalarının ön plana çıktığı ürünler hazırlıyor. İzmir'in mimari yapısı bozulmamış turistik köyü Şirince'de, Kıyamet Günü senaryosu ciddiye alınmasa da köy halkı ve esnaf, oluşan ilgiyle köye gelecek ziyaretçiler için bu günü özel kılma telaşına girdi.
Şirince'de bin 500 güvenlik görevlisi bulunacağı belirtildi. İzmir Valiliği'nin emri ile Şirince'ye 18 Aralık'tan itibaren girişler yasaklandı. Köye 21 ve 22 Aralık'ta girecek otomobiller ile sahiplerinin isimleri önceden bildirilecek. Ayrıca evlerin bahçesinde ve boş alanlarda çadır kurulmayacak. 350 kişinin yaşadığı 250 yatak kapasiteli Şirince'de, 21 Aralık Cuma günü 50 bin kişinin bulunacağı açıklandı.
(HÇ-HO-Y)

18.12.2012 16:44:09 TSI

Editör: Wan Haber