21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopacağı yönündeki söylentiler, Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir genci çileden çıkardı. Kehanete inanmadığını belirten genç, yine de kendisine mezar taşı hazırlamayı ihmal etmedi.
21.12.2012 tarihinde kıyametin kopacağına inanmayan İbrahim Özder (21) isimli genç, Maya kehanetinin bir safsata olduğunu belirterek, "Mayalıların herhalde mayası bozulmuş" dedi. Gönüloğlu Mahallesi'nde oturdukları evin duvarına 'Özder Malikanesi, Dağların Şahini İbo, Osman Ağa'nın Torunu, 21.12.2012' yazılı bir mermer taşı asan İbrahim Özder, "Rahmetli dedem bana, 'Dağlar şahini İbo' derdi. Ben de ona hitaben bu yazıyı mermere yazdım. Mayalılar 21.12.2012'de kıyametin kopacağını söylüyorlar. Ben inanmıyorum, inanmak da istemiyorum. Ben bunu Mayalara inat yazdırdım, onların mayaları bozuk. Mayaları bozuk olan insanlara ben bu tarihi yazıyorum. Allah'ın izniyle kıyamet kopmayacak. Ben öyle bir şey olacağına inanmıyorum. Kur'an-ı Kerim'de de kıyametin alametleri yazılıdır. Güneş ters doğacak, Hz. İsa dünyaya gelecek gibi alametler vardır. Bazı ünlüler kendini, bilemeyenler İzmir'e akın ediyor. Ben bunlara nispet memleketimi terk etmiyorum. Ben inanmıyorum ama olursa kıyamet koparsa bu yaptırdığım mezar taşı benim mezar taşım olacak" diye konuştu.
İzmir'in Şirince köyüne akın eden ünlülere de değinen İbrahim Özder, "Benim bilgime göre 10 bin dolar kaldıkları yere veriyorlar. O kişiler 10 bin doları vereceğine gelsinler Suşehri'ne ben 45 TL'ye onları konaklattırayım. O parayı boşuna veriyorlar. Rakım olarak Suşehri o köyden de yüksek. Gelsinler buraya, burada hiçbir şey olmaz" ifadelerini kullandı.
(SY-TB-AÖ-GS-Y)

18.12.2012 12:05:07 TSI

Editör: Wan Haber