İzmir Valisi Cahit Kıraç, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kopacağına inanılan kıyamet iddiaları konusuna açıklık getirerek; "Bizim inancımıza göre 21 Aralık'ta kıyamet kopmayacak. Ancak, biz gereken tedbirlerimizi aldık" dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, bugün katıldığı Tarihi Kentler Birliği İzmir ve Çevresi Bölge Toplantısında konuşmasına başlamadan önce kıyamet iddialarına değindi. 20-21-22 Aralık tarihlerinde Şirince'de yaşanacak yoğunluğun ulaşımı da etkileyeceğini, bunun için alternatif yoldan ulaşım yapılacağını duyuran Vali Kıraç, bu konuda 20 Aralık itibariyle Şirince'ye toplu taşıma araçlarından başka herhangi bir tur otobüsü alınmayacağını, sadece Selçuk Belediyesine ve Şirince köyüne ait minibüslerin taşıma yapacağını kaydetti. Kıraç, ziyaretçilerin araçlarının Belediyece düzenlenen otopark alanlarında park ettirileceğini söyledi.
21 Aralık yoğunluğu için yeteri kadar sağlık ekiplerinin hazır bulunduğunu da hatırlatan Vali Kıraç; şöyle konuştu: "Ayrıca asayiş konusunda jandarma komutanlığımızca gereken tedbirleri aldık. Bu konuda İzmir'den yeteri kadar güvenlik ekiplerimiz Şirince köyünde olacaklar. Kimse endişe etmesin. Biz, bu konuda tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız"
(NÖS-HO-Y)

18.12.2012 13:27:04 TSI

Editör: Wan Haber