Balıkesir'de 6 Eylül İlkokulu ve Ortaokulu'nda 5 gün süre ile serbest kıyafet uygulaması başladı.
2013-2014 eğitim-öğretim yılında başlanması beklenen kıyafet serbestliği uygulaması, Balıkesir 6 Eylül İlkokulu ve Ortaokulu'nda 5 gün süre ile deneniyor. Bugün okula serbest kıyafetle gelen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler, yeni kıyafet uygulamasını doğru bulduklarını ve özellikle beyaz gömleklerin çabuk kirlenmesinin kendileri için sorun olduğunu, serbest kıyafetle bu sorunu aştıklarını dile getirdi. Kış günlerinde okul kıyafetleri ile üşüdüklerini söyleyen öğrencilerin bir çoğunun kazak giydiği gözlendi.
Okulun çıkış zili ile çocuklarını almaya gelen veliler ise, yeni uygulamanın birçok sorunu da beraberinde getireceğini söylediler. "Hangisi öğrenci hangisi sivil karıştırıyoruz" diyen veliler, serbest kıyafet uygulaması ile öğrencilerin çok rahat olduğunu dile getirdiler. Kıyafet serbestliğini değerlendiren bir öğrenci ise, "Ben memnun değilim uygulamadan. Ayrımcılık ve takıntı gibi bir şey çıkıyor. Kıyafet dersin önüne geçmemeli. Kıyafet derdine düşeceğimize, derslerin derdine düşmemiz gerekli" dedi.
Serbest kıyafet uygulamasının okulda 5 gün deneneceği ve önümüzdeki hafta okula öğrencilerin normal okul kıyafeti ile geleceği belirtildi.
(BD-YS-CC-Y)

10.12.2012 14:47:56 TSI

Editör: Wan Haber