Şanlıurfa Kız Lisesi tarafından dört aylık eğitim öğretim yılı sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi. En çok kitap okuyan öğrenciler ve sınav sonucunda dereceye giren Ayşe Buharlı'ya yarım altın, Fatma Atlı'ya çeyrek altın, Büşra Uzun'a 100 TL para ödülü verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin odasında yapılan ödül törenine Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut ile öğrenciler katıldı. Kitap okuma yarışması hakkında bilgi veren Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut, "Ufkumuzu ve dünyamızı genişleten kitaplarla ilgili aktiviteleri her yıl düzenlemekteyiz. Bu yıl öğretmen arkadaşlarımızla birlikte en çok okuyan kızımıza ödül vererek okuma kampanyasını başlattık. Umarım öğrencilerimizin dikkat çektiği bu noktaya tüm halkımız rağbet gösterir. Okuma alışkanlığını her tarafa yayarız. Okuyan toplum gelişen toplum demektir" dedi.
Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de, kitap okumanın dünyanın en asil işi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kitap gerçekten farklı bir dünyadır. Kitabı hayatımızın bir parçası haline getirdiğimiz zaman istenilen noktaya gelmiş oluruz. Gezip göremeyeceğimiz, gidemeyeceğimiz hiçbir şekilde ulaşamayacağımız ortama kitap sayesinde ulaşabiliyoruz. Görebiliyoruz, okuyabiliyoruz veya hissedebiliyoruz. Kitap bu anlamda büyük zenginliktir, büyük bir kaynaktır. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Ben tekrar tebrik ediyorum sizleri başarılarınızın devamını diliyorum."
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(MUD-HO-Y)

25.01.2013 11:05:35 TSI

Editör: Wan Haber