Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından bu yıl 6. düzenlenen Kitap Fuarında "Çukurova'dan Şiirler" adlı şiir dinletisinde şairler şiir severlerle buluştu.
Adana Tüyap Fuar Merkezi'nde Akdeniz Salonu'nda yapılan etkinliği Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gazeteci Halise Tekbaş yönetti. Tekbaş, kitap fuarında yerlerini aldıklarını ve şairleri kitap fuarında buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amacımız şairlerimizi ve okuyucularını bu tür ekinliklerle buluşturarak kendi yazdıkları şiirlerini yine burada okuma fırsatı verdik. Buradan etkinliğimize katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizlerin her zaman yanında olan ve yine burada bizleri yalnız bırakmayan gönül adamı, içi edebiyat sevgisiyle dolu Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye de teşekkür ediyorum" dedi.
Şiir dinletisine katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şair ve Edebiyatçılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hemşerimiz Orhan Kemal'in Bereketli Toprakları diye tarif ettiği Çukurova sanatçısıyla, sporcusuyla, şairi, yazarı, tiyatrocuyla gerçekten birçok insan yetiştirmiş bir yer. İnsanların gönlüne tercüman olan şairler, yazmış oldukları şiirlerle geçmişimizden günümüze ışık olmaktadırlar. Türk Edebiyatı'na eser veren bir Karacaoğlan, Dadaloğlu gibi şairleri bağrında yetiştirmiş olan Çukurova'da gelecek nesillere yazarak bir şeyler bırakan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki onlar zor olanı seçiyorlar. Bu yüzden ben burada sizlerin arasında bulunmaktan son derece mutluyum" şeklinde konuştu.
Şiir dinletisinde Enver Seçinti, Şeref Kocakaya, Hülya Saadet Öznisan, Cemal Ünal, Mehmet Demirel Babacanoğlu, Bekir Dağsever, Selahattin Baysal, Harika Ufuk, Yakup Karaca, Baki Yıldırım, Lütfi Küpeli, Ali Atar, İbrahim Özcanlı, Münevver Düver ve Onur Çakmak şiirlerini okudular.
(MSÇ-Y)

20.01.2013 13:24:19 TSI

Editör: Wan Haber