Hafta sonu tatilini fırsat bilen Trabzonlular Belediyenin organize ettiği Kitap Fuarına hücum etti.
Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen, Karadeniz'in en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan etkinliğin ikinci gününde vatandaşların yoğun ilgisi vardı.
24 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak fuarın ikinci gününde Yazarlar Metin Barış Cem Kaya, İlber Ortaylı, Mehmet Ali Bulut, Sırrı Er ve Sinan Yağmur okuyucusuyla buluştu.
Fuar kapsamında okuyucusuyla buluşmak üzere Trabzon'a gelen dünyaca ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı dinlemeye gelenler arasında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan ve Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ta vardı.
İlber Hoca gibi kıymetli bir kişiliği Trabzon'da ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten Gümrükçüoğlu " Bağımlılıkların en güzeli kitap okuma bağımlılığıdır. Bu bağımlılığı etrafımızdaki herkese aşılamalıyız. "Trabzon'da Kitap Zamanı" sloganıyla düzenlediğimiz etkinliğimizi genişleterek bölgemizde hatta ülkemizde her zamanı kitap okuma zamanı haline getirelim." Dedi
Trabzon'un her geçen gün gelişip değiştiğini söyleyen Ortaylı "Görev icabı 1966 yılında geldiğim Trabzon çok mütevazi ve tarihi kimliği ön planda bir şehirdi. Maalesef yanlış uygulamalarla zaman içerisinde Trabzon'da çok çarpık bir yapılaşma meydana geldi. Şimdi bu çirkin görüntü Belediyenin gayretleriyle silinip şehir yeniden imar ediliyor. Yapılan kentsel dönüşümlerle Trabzon'un eski hüviyetine kavuşacağına inanıyorum. Trabzon köklü bir geçmişe sahip müstesna bir yeri olan tarih ve kültür şehridir. Fiziki yapısındaki ve madencilik ile ziraattaki olumsuzluklara rağmen dış dünya ile olan irtibatını kesmeyerek ayakta kalmış ve varlığını devam ettirmiştir bir şehirdir." ifadelerini kullandı. Söyleşinin ardından okuyucuları için kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Ortaylı'ya Vali Kızılcık tarafından telkari işlemeli fincan takımı hediye edildi.
Gün boyu yazarların söyleşi ve imza töreni ile okuyucusuyla buluştuğu fuarın ikinci gününde yoğunluk akşam saatlerine kadar eksilmedi.
Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın da destek verdiği, 50 yayınevi ve 45 yazarın söyleşilerle ve imza günleri ile okuyucularla buluşacağı fuarda 17 Şubat Pazar gününde Celalettin Vatandaş, Eyüp Beyhan, Neslihan Beyhan, Mecmettin Alkan, Sema Maraşlı ve Sinan Yağmur düzenlenecek söyleşi ve imza günleri ile kitapseverlerle bir araya gelecek.
(OK-EK-Y)

16.02.2013 19:48:16 TSI

Editör: Wan Haber