Malatya'da 30 Nisan-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı öncesinde yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya; Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Cafer Mum, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Levent İskenderoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Muzaffer Kaçmaz katıldı.
Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, Kitap Fuarı ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra stant satışları konusunda son durum hakkında bilgiler verdi. Nalçacı, "Geçtiğimiz yıl yapılan fuar, birçok yerde örnek fuar olarak gösterildi. Uzun bir süre gündemde kaldı. Nüfusa oranla ziyaretçi sayısına bakıldığında Malatya'nın yarısı bu fuarı ziyaret etti. Bu da bir rekor demek. İlk kez yapılmasına rağmen bu yoğun ilgi bizleri sevindirdi. Malatya'nın kitap okuma potansiyeli bu vesile ile ortaya çıkmış oldu. İkincisini yapacağımız Kitap Fuarı öncesinde istişare toplantılarımız olacak. Daha farklı neler yapabiliriz onu tartışacağız. Bölgede çok sayıda ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Stant satışı noktasında ise herhangi bir sıkıntı kalmadı. Yerimizin tamamı satılmış durumda. 105 Yayınevine bağlı 260 kitabevi ile sözleşmelerimizi imzaladık. Malatya'ya getireceğimiz yazarlarımız ile ilgili ise çalışmalarımız devam ediyor. Ben şimdiden, 2. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
(NA-Y)

08.02.2013 15:31:51 TSI

Editör: Wan Haber