Kış mevsiminde beklenen soğukların olmaması sebebiyle, kışlık kaban, kazak ve ayakkabı gibi ürünler, esnafın elinde kaldı.
Kış mevsiminin sonuna yaklaşılmasına rağmen, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Kaban ve mont gibi ürünlerin satışlarının artması nedeniyle kış mevsimini fırsat olarak değerlendiren giyim mağazaları sahipleri de, bu yıl hayal kırıklığına uğradı. Birçok kışlık giysi ve kışlık ayakkabı esnafın elinde kalırken, esnaflar ellerinde kalan malları, gelecek yıl için raflara kaldırmaya başladı.
Kışlık ayakkabı satışlarının beklentilerin çok altında olduğunu belirten ayakkabı mağazası sahibi Sefer Özkaya, büyük umutlarla bekledikleri kış mevsiminin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti. Özkaya, "Geçen yıl kış çok sert geçmişti. Biz Ekim ayında bot satmaya başlamıştık. Mart ayına kadar da bot satmıştık. Bu sebeple geçen yıl elimizde hiç kışlık ürün kalmadı. Bu yılda aynı beklentiyle birçok çeşit kışlık ayakkabı getirdik. Fakat kış mevsiminin yüzünü göstermemesi sebebiyle ürünlerin birçoğu elimizde kaldı. Artık kışlık ürünleri kaldırıp yavaş yavaş yazlık ürünleri raflara yerleştirmeye başlayacağımız günlere az kaldı" dedi.
Ayakkabı sektöründe olan hüznün, giyim sektöründe de olduğunu dile getiren Giresun Ticaret Sanayi Odası Giyim Meslek Komitesi Başkanı Haluk Güngör, büyük beklentilerle birçok kışlık ürünü dükkanlarına koyan giyim mağazası sahiplerinin de kazak ve kaban gibi kışlık giyeceklerinin ellerinde kaldığını söyledi. Güngör, "Kış mevsiminin başlangıcında bir hareketlilik yaşadık. Bunun sebebi de vatandaşlarımızın kış sert geçecek diye hazırlık yapmalarından dolayıydı. Fakat kış mevsiminin bahar havası gibi seyir etmesi, satışlarda devamlılık sağlamadı. Geçen yıl bu vakitlerde sürekli ürün temin ediyorduk. Elimizdeki ürünler yetmiyordu. Bu yılda aynı beklentiyle fazla miktarda ürün temin ettik, fakat umduğumuz olmadı. Artık yavaş yavaş kışlıkları depoya kaldırıyoruz. İnşallah elimizde kalan ürünleri gelecek yıl satarız" diye konuştu.
Güngör, satışların az olması dolayısıyla fiyatların da düşük şekilde seyrettiğini sözlerine ekledi.
(AB-EK-SO-Y)

18.02.2013 12:04:47 TSI

Editör: Wan Haber