Konya'nın Meram ilçesinde vatani görevini yaparken 2010 yılında intihar ettiği ileri sürülen İnzibat Çavuş Mesut Yücel'in babası Bekir Yücel, "Oğlum, Balyoz operasyonu olmadan 3 gün önce hayatını kaybetti. Öyle tahmin ediyorum ki, oğlum Balyoz'la ilgili bir ya bir şeye tanık oldu, ya bir şey gördü, infaz ettiler" dedi.
Konya'nın Meram ilçesinde vatani görevini yaparken askerliğinin bitmesine 5 ay kala intihar ettiği ileri sürülen İnzibat Çavuş Mesut Yücel'in babası Bekir Yücel (48), şok bir iddiada bulundu. Oğlunun intihar etmesi için hiçbir gerekçe olmadığını savunan Yücel, bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, önce takipsizlik verildiğini, otopsi raporu incelendiğinde çelişkiler olduğu için ikinci kez başvuru yaptığını söyledi. Yücel, oğlunun mezarının açılarak kafatasının alındığını ve otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyledi.

"OTOPSİ RAPORUNA GÖRE İNTİHAR DEĞİL, DİZ ÇÖKTÜRÜP İNFAZ ŞEKLİNDE"
Yücel, oğlunun intihar etmiş olamayacağını ileri sürerek, "Rahmetli, Balyoz operasyonu olmadan 3 gün önce hayatını kaybetti. Öyle tahmin ediyorum ki, oğlum Balyoz'la ilgili bir ya bir şeye tanık oldu, ya bir şey gördü, infaz ettiler" diye konuştu. Yücel şöyle devam etti:
"Oğlumun ölüm biçimi, otopsi raporuna göre intihar değil, diz çöktürüp infaz şeklindedir. Ben bunun için oğlumun görevli olduğu kışladaki albay ile görüşmeye çalıştım ama benimle hiç görüşmediler. Ben, oğlumun Balyoz'dan dolayı öldürüldüğünü düşünüyorum" diye konuştu.
Yücel, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in kışlalarda meydana gelen son intihar olayların araştırılması için özel ekip oluşturduğunu anımsatarak, "İddia ediyorum, benim oğlum Balyoz için öldürüldü. Bunun için Genelkurmay Başkanı'nın benim oğlumun ölümünü araştırması için özel ekip kurmasını istiyorum. Bunun için avukatım aracılığıyla Genelkurmaya başvuru yaptım. Çünkü benim oğlum intihar etmez. Oğlumun ölümü intihar değil, bir cinayettir. Ben adaletin yerini bulması ve başka asker çocukların ölmemesi için mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı.
(FKE-OK-Y)

26.01.2013 12:39:30 TSI

Editör: Wan Haber